A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

24 листопада – День пам’яті жертв голодомору

Дата: 27.11.2018 18:01
Кількість переглядів: 607

Фото без опису

Кажуть, Господь випробовує тих, кого любить. І якщо це так, то ми , українці, чогось таки в Бога варті…Багатовікова історія українського народу – це насамперед літопис життя і смерті народу-великомученика,  доля якого була дуже трагічною. Кожен народ має власну історію – глибоку і прозору, або замулену і прикидану, але має, яку створив. Історію нашого народу  намагалися і замулити, і прикидати, але, на щастя, ці спроби провалювалися. Бо ніколи, ні в які часи не переводились українці, які припавши вустами до своєї криниці історії, не відчували б могутності її життєдайної, цілющої сили. Але з нашої історичної криниці, починаючи з самісінької поверхні. Належить вичерпати багато солоної від горя та сліз води.

   Сьогодні  ми хочемо скликати живих, небезпам’ятних до тих сіл і хуторів, до тих криниць і спільних ям, куди скидали десятками й сотнями виснажені тіла наших з вами батьків і матерів, братів і сестер, дідусів і бабусь.  І наскидали їх понад сім мільйонів – єгипетські піраміди горя  та мук на родючих чорноземах України.

        Голодомор 1932-1933 рр. - одна з найстрахітливіших сторінок у новітній історії українського народу. Роки державної незалежності України стали часом складного усвідомлення причин перебігу та наслідків національної катастрофи українців. 28 листопада 2006 року Верхвна Рада України визнала Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.

      Напередодні дня памяті жертв голодомору 23 листопада у Водянській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №1 ім. Ф.О.Окатенка пройшла загальношкільна лінійка-реквієм , яку підготовали учні 8-А класу разом з класним керівником Ященко К.В.

   Ні, не забудемо! Пам’ятаємо, що зимою 1932-1933 році помирало в Україні 17 чоловік на хвилину, 25 тисяч щодня. За 10 місяців Україна втратила понад 10 мільйонів чоловік.
Любімо один одного, любімо всім серцем і всією душою, щоб наша свята земля не стала для нас могилою, не зазнала більше такого великого горя.
Запалимо всі свічку пам’яті.

Хай світло від свічки у небо летить.

Хоча б одну душу зігріє в цю мить.

Щоб душа ця загублена в цю мить.

Щоб душа ця загублена спокій знайшла.

І у вічність до Бога вона відійшла.

Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь